Sport

Droom van Parry spat uiteen, overname Vitesse definitief van de baan

Coley Parry kan Vitesse door de uitspraak van de beroepscommissie niet overnemen.
© ANP
ARNHEM - Vitesse kan definitief niet overgenomen worden door de Amerikaanse zakenman Coley Parry. De beroepscommissie van de KNVB heeft aan de Arnhemse club kenbaar gemaakt dat het beroep van Vitesse, aangaande de aandelenoverdracht aan de Common Group, ongegrond is verklaard. De beroepscommissie volgt dus het eerdere besluit van de licentiecommissie.
De beroepszaak vond maandagavond plaats. Tijdens de behandeling van de zaak heeft Vitesse, gezien de huidige omstandigheden, aangegeven zo snel mogelijk een verkorte uitspraak van de commissie te willen ontvangen. De beroepscommissie heeft hieraan gehoor gegeven en binnen een dag dus een uitspraak gedaan.

Russische banden

Vitesse laat weten in beraad te gaan over het vervolgtraject, maar dit kan een belangrijke stap voor de club zijn. Door deze uitspraak lijkt het plan om de aandelen van Valeriy Oyf over te dragen naar de nieuwe stichting 'Vitesse voor altijd' nu uitvoerbaar. Alle Russische banden zouden dan verbroken zijn.
En dat is belangrijk voor onder andere hun rekening bij ING. De bank wilde de bankrekening van de Vitessenaren opzeggen vanwege de Russische connectie. Ook heeft de KNVB aangegeven het belangrijk te vinden dat Vitesse niks meer met Rusland te maken heeft. De voetbalbond neemt dat mee in de overweging om Vitesse de proflicentie te laten behouden.