liveblog | 7 mei

Nog een jaar Vreman • benefietwedstrijd Vitesse-legendes

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Tjaronn Chery keert niet terug naar Maccabi Haifa. En SSS Barneveld heeft drie nieuwe spelers aangetrokken.
Laatst bijgewerkt: 7 mei, 20:05 uur
dinsdag 7 mei
20:05

Vreman langer hoofdtrainer De Graafschap

Jan Vreman blijft nog één seizoen hoofdtrainer bij De Graafschap. De club en de trainer zijn daar in samenspraak uitgekomen, zo meldt de club.
Vreman heeft als trainer een succesvol seizoen bij De Graafschap. De club heeft dit seizoen weer de Play-Offs gehaald. De eerste wedstrijd om promotie naar de Eredivisie is 14 mei.
Jan Vreman heeft twee contracten bij de club. Hij heeft een contract voor onbepaalde tijd als jeugdtrainer, maar dus ook als hoofdtrainer. En dat contract is met een jaar verlengd.
“Ik ben blij dat ik nog een jaar bij mag tekenen bij mijn club”, aldus Vreman.
“Ik ben uiteraard blij met het verlengen van Jan Vreman”, aldus technisch directeur Peter Bijvelds. “Een logisch gevolg na het vroegtijdig behalen van de doelstelling. We vertrouwen erop dat de staf onder leiding van Jan verdere progressie gaat boeken.”
Jan Vreman blijft langer hoofdtrainer bij De Graafschap.
© Omroep Gelderland
15:00

Theo Janssen en andere profs halen geld op voor Vitesse

Een gelegenheidselftal van bekende voormalig-Vitessespelers gaat geld ophalen voor het behoud van de club. Dat doen de zogeheten Vitesse Legends in een benefietwedstrijd tegen FC de Rebellen. De wedstrijd staat in het teken van de crowdfundingsactie 'Voor Geel-Zwart'.
Onder andere Theo Janssen, Glenn Helder, Nicky Hofs en Edward Sturing spelen voor de Vitesse Legends. Bij FC de Rebellen staan bekende ex-profs als Gertjan Verbeek, Andy van der Meijde en Paul Bosvelt op het wedstrijdformulier.
De wedstrijd wordt gespeeld op 14 mei om 19.00 uur op sportpark Papendal. Na afloop treden er diverse artiesten op in de kantine.
14:50

Chery niet terug naar Maccabi Haifa

Tjaronn Chery keert niet terug naar de Israëlische club Maccabi Haifa. Dat maakte hij dinsdag bekend op Instagram.
De 35-jarige middenvelder komt momenteel op huurbasis uit voor NEC. Maandag scoorde hij nog twee keer tegen Excelsior.
Wat zijn plannen zijn voor volgend seizoen, is nog onduidelijk.
Tjaronn Chery (links) viert een goal.
© Broer van den Boom
08:00

Drie nieuwe spelers voor SSS

De volleyballers van SSS uit Barneveld hebben voor volgend seizoen drie nieuwe spelers aangetrokken. Stijn de Ruijter (21 jaar), Job Wilts (26) en Max Donker (19) komen allemaal over van het Nijmeegse Vocasa.
Stijn de Ruiter (rechts) namens Vocasa in actie tegen SSS
© Omroep Gelderland
Vier spelers van het afgelopen seizoen blijven bij SSS. Barnevelder Bram Berger blijft zijn club trouw. Daarnaast zijn de contracten met Ludrich Inocente, Sjoerd Zegwaard en Steijn van den Bos verlengd.
Eerder werd al bekend dat Stijn Held na twaalf jaar terugkeert bij zijn jeugdclub. Hij komt over van landskampioen Orion uit Doetinchem. Verder heeft SSS de 19-jarige Jesse Hanemaaijer van ZVH aangetrokken.
06:00

Irritatie bij Coley Parry

De Amerikaanse investeerder Coley Parry is teleurgesteld dat hij maandagavond niet bij de beroepszitting in Zeist tegen zijn afgekeurde Vitesse-overname mag zijn. Alleen Vitesse-directeur Edwin Reijntjes mocht de club vertegenwoordigen.
Common Group, het bedrijf van Parry, denkt in hoger beroep nog steeds eigenaar van Vitesse te kunnen worden. Er is volgens het bedrijf ook voldoende kapitaal beschikbaar om de club ook volgend seizoen overeind te houden. De overname door de Amerikaan werd in februari afgekeurd door de KNVB.
Coley Parry is boos
© Omroep Gelderland
Nu dreigt de Arnhemse club de licentie om betaald voetbal te spelen te verliezen. Vitesse moet voor 17 mei met een deugdelijk plan komen om de licentiecommissie van de KNVB te overtuigen, zodat de licentie wordt veiliggesteld. De club heeft een schuld van 18,9 miljoen euro en is bovendien nog in Russische handen. Als dat niet verandert, wordt de licentie ingetrokken.
05:30

NEC wint weer eens

Na bijna een maand zonder zege heeft NEC eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. De Nijmegenaren zijn terug op de zesde plek in de eredivisie na een 3-0 overwinning uit tegen Excelsior.
Voor rust was het saai en matig. Via Parrott had de thuisclub een grote kans en Bram Nuytinck kopte ook bijna raak. Na rust nam NEC de leiding door een prachtige treffer van Tjaronn Chery. Met een volley zorgde hij ook voor 0-2. Na een rode kaart voor Horemans was het duel beslist en in de extra tijd maakte invaller Rober González nog de 0-3.
NEC won met 3-0
© Broer van den Boom
Door deze zege wipt NEC weer over Utrecht heen en hebben de Nijmegenaren zelfs nog kans op de vijfde plek, die directe plaatsing voor Europees voetbal oplevert. Ajax staat daar nu nog.