Rijk van Nijmegen

Nijmegenaar Sinan Can wint derde Journalistieke Tegel

Sinan Can tijdens de uitreiking in Den Haag.
© Robert Claus - RN7
NIJMEGEN - Gisteravond was de jaarlijkse uitreiking van de Tegel, de prestigieuste prijs binnen de Journalistiek. Tijdens deze uitreiking heeft de Nijmeegse Sinan Can samen met Daniëlle van Lieshout een Tegel gewonnen in de categorie Achtergrond.
Deze Tegel kregen Can en Van Lieshout voor de indrukwekkende documentaire ‘Inside Kalifaat’. De documentaire gaat over twee Nederlandse IS-ers die als jeugdige jongens afreisden naar het Kalifaat. De inmiddels volwassen mannen zitten nu al 4,5 jaar in isolatie in een Koerdische gevangenis in Noord-Oost Syrië. Ze beroepen zich op hun Nederlandse rechten in de hoop uitgeleverd te worden aan Nederland.

Inside Kalifaat

Inside Kalifaat brengt een duidelijk dilemma aan het licht. Dit in combinatie met dat het een bijzonder verhaal vormt met grote maatschappelijke relevantie heeft ervoor gezorgd dat Sinan Can en Daniëlle van Lieshout de Achtergrondtegel bemachtigden.

Retour Kalifaat

Het is niet de eerste keer dat Sinan Can en Daniëlle van Lieshout samen een Tegel winnen. Op 27 september 2021 werd Retour Kalifaat uitgezonden waar de twee journalisten in 2022 een Tegel voor wonnen in de categorie Interview.