RADIOPRESENTATOREN

Regina Eggink

Regina Eggink
Regina Eggink is geboren en getogen in het Drentse Hoogeveen en ze was als kind al geobsedeerd door de radio. Ze zat dan ook al snel achter de microfoon, want spelen met je stem en dan ook nog eens met muziek je dag vullen vindt ze nog steeds een groot voorrecht.
In haar woonplaats richtte ze met vrienden en andere enthousiaste ‘radiodieren’ een lokaal radiostation op. Daarna werkte ze professioneel jarenlang voor Radio en TV Drenthe, waar ze ook als stemacteur te horen was in de radiosoap Bestemming Onbekend.
In het jaar 2000 ging ze als freelancer werken voor o.a. Radio Noord, Radio Gelderland, NOS, Yorin Fm, RTL FM en andere omroepen.
Regina woont inmiddels alweer jaren met veel plezier in Gelderland, op de Noord-Veluwe. Ze werkt nog steeds als freelance presentator, nieuwslezer en (eind-)redacteur voor Omroep Gelderland, het NOS Journaal en Omroep Flevoland.
Radio is nog steeds haar eerste liefde, al kent de televisie inmiddels ook geen geheimen meer voor haar. Ze noemt zichzelf dan ook weleens gekscherend een duizenddingendoekje van de media.